TRX

Tron представя Blockchain приложения за мобилни устройства в партньорство със Samsung и Dapp.com

Tron вече е първата blockchain платформа, представена в Samsung Galaxy Store.

Докато Tron вече се поддържа от Blockchain Wallet на Samsung, в допълнение към Bitcoin и Ethereum, нов раздел в магазина за приложения предлага на потребителите на смартфони в САЩ и Европа специално място за изтегляне на децентрализираните приложения на мрежата.

Според DAppRadar приложенията на Tron се нареждат сред първите 10, заедно с приложенията създадени на Ethereum, EOS и WAX.

Компанията продължава да изгражда своята екосистема чрез редица придобивания и партньорства. През 2018 г. Tron придоби BitTorrent, с над 100 милиона активни потребители. В края на миналата година DLive, топ платформа за стрийминг, мигрира към Tron, като се гордее с над пет милиона активни потребителя месечно.

Основателят на Tron Джъстин Сън казва, че специалният раздел в Samsung Galaxy Store, позволява на разработчиците да надграждат Tron и да представят своите приложения директно на потребителите на смартфони.

„Със Samsung Galaxy Store ние извеждаме сътрудничеството си на следващо ниво, като интегрираме две екосистеми в едно.“

Предприемачите, работещи в пространството на DApp, продължават да създават приложения, базирани на блокчейн, които са по-привлекателни за ежедневните потребители. Тези приложения продължават да нарастват в потребителските бази на големите платформи като YouTube, Spotify и Apple Music.

Сподели: