eToro

Мислите да използвате eToro за търговия на крипто? Ние ще ви споделим кратка информация относно платформата.

Въпреки, че eToro е ключов играч в света на CFD и в търговията с криптовалути, компанията предлага много повече от това. eToro ръководят финтех революцията повече от десетилетие и изградиха репутация на водеща платформа за социална търговия в света.

Компанията започва като обща платформа за търговия, но добавя криптовалути и други инструменти, за да бъде в крак с променящите се пазари и нарастващите изисквания. Платформата е едни от пионерите в добавянето на социални функции към своята платформа под формата на CopyTrading и CopyPortfolios.

Днес потребителите на платформата наброяват над 6 милиона, което гарантира статута им на лидер в отрасъла.

Предупреждение за риск: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бързa загуба на пари поради ливъридж. 75% от от инвеститорите на дребно, губят пари когато търгуват CFD на тази платформа. Необходимо е да помислите, дали разбирате, как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск при който може да изгубите парите си.

eToro обобщена информация

БрокерeToro
РегулацииFCA (UK), ASIC (Australia), CySEC (Cyprus)
Минимален депозит200 USD
Демо акаунтДа
Asset CoverageCFDs, ETFs, Forex, Cryptocurrency, Shares, Commodities, Indices
Leverage20:1
Платформи за търговияУеб, Мобилни устройства

Каква е историята на eToro?

eToro e основана през 2007 г. от трима предприемачи, които искат да направят търговията по-достъпна за всеки ден потребители.

В същото време те искат да намалят зависимостта от банки и други традиционни финансови институции. eToro стартира като онлайн платформа за търговия с финансови инструменти и интуитивен интерфейс.

През 2009 г. eToro стартира платформата за търговия WebTrader, която е с набор от професионални инструменти за търговци с умения от всички нива.

  • Една от най-успешните стъпки на компанията е през 2011 г. с OpenBook. Това е първата платформа за социална търговия в света. Тя предлага функцията CopyTrader, която позволява на всеки да копира успешните търговци.
  • През 2012 г. eToro добавя в платформата си активи като валути и стоки
  • През 2013 г. компанията стартира мобилното си приложение за Андроид и iOS, като с това разширява обхвата на платформата си. Същата година се стартира и търговията на BTC чрез CFD.
  • През 2015 г. платформата актуализира интерфейса си за още по-иновативно изживяване.
  • През януари 2017 г. eToro разшириява обхвата си в света на криптовалутите, като започва да поддържа едни от най-разпорстранените криптовалути включително Ethereum, Litecoin и XRP
  • През 2019 г. стартират eToroX

Кои криптовалути поддържа eToro?

В сравнение с други платформи, поддържаните криптовалути в eToro са сравнително ограничени.

Въпреки това можете да търгувате едни от най-популярните криптовалути. eToro поддържа: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin и Ripple.

*Криптовалутите са силно променлив инвестиционен продукт. Вашият капитал е изложен на риск.