btc invest

Tesla загуби над 500 милиона долара от срива на Bitcoin

Tesla е изгубила над 500 милиона долара от стойността на инвестицията си в Bitcoin. Всичко това се случва заради периода определян като Крипто зима. Припомняме, че към началото на 2021 г. компанията инвестира 1.5 милиарда долара в Bitcoin.

Малко след това Tesla започна да приема и плащания за електромобили в криптовалута. Няколко дена по-късно обаче компанията се отказа от тази опция. Като причина беше упоменато това, че за генерирането на Bitcoin се изисква много енергия.

Тогава Tesla отбеляза, че няма да продава наличните си Bitcoin, като бяха обявени плановете отново да се приемат плащания когато се постигне по-голяма част от възобновяема енергия в енергийния микс. Година след инвестицията наличните Bitcoin на Tesla се оценяваха на 2 милиарда долара.

След срива обаче тази стойност спадна до 905 милиона долара. Това означава, че към момента загубата на компанията е приблизително 600 милиона долара. Все пак Bitcoin представлява едва 10% от кешовите позиции и 0.1% от общата пазарна капитазлизация.

Илон Мъск има и лични инвестиции в Bitcoin.

Сподели: