Pyusd 3x2

PayPal въвежда собствен стйбълкойн обвързан с американския долар

Близо три години след като PayPal започна да поддържа криптовалути за всички американски акаунти, финтех компанията пуска свой собствен стейбълкойн, който е свързан с американския долар. PayPal USD е „100% подкрепен от депозити в американски долари, краткосрочни американски държавни облигации и подобни еквиваленти в брой“.

Компанията първо потвърди, че „проучва стейбълкойн“ още през януари миналата година след като разработчик откри код и изображения за „PayPal Coin“ в приложението. Тогава беше заявено, че ще се работи със съответните регулаторни органи ако и когато се реши за развитие в тази насока.

От PayPal поясняват, че се касае за токен, издаден на блокчейн Ethereum от Paxos Trust Company, който подлежи на регулаторен надзор от страна на Департамента по финансови услуги на щата Ню Йорк.

Потребителите могат да купуват и продават PayPal USD монети за 1 долар на брой. Те могат да изпращат монетите на други потребители като плащане или да ги използват за закупуване на стоки и услуги. Те могат също така да прехвърлят PayPal USD в съвместими външни портфейли или да конвертират други криптовалути в своя акаунт в стейбълкойн и обратно.

Сподели: