Untitled

Meta слага край на дигиталния си портфейл Novi

Meta слага край на пилотния си проект за дигитален портфейл, Novi, последната останала част от неуспешния опит на компанията в сферата на криптовалутите. Това ще стане на 1 септември тази година, като потребителите са приканени да изтеглят средствата си възможно най-бързо.

През септември акаунтите ще бъдат закрити, а добавянето на средства в портфейла ще е невъзможно след 21 юли. Ако някой не успее да изтегли средствата си, от компанията ще се опитат да ги преведат по свързана сметка.

Novi стартира за потребители в САЩ и Гватемала през октомври миналата година. Целта беше да се предлагат бързи и безплатни трансакции за подкрепената от компанията криптовалута Diem. Вместо това обаче регулаторни затруднения наложиха партньорството ѝ с Coinbase за използване на Paxos stablecoin (USDP). Към края на миналата година и началото на настоящата стана ясно, че плановете на Meta за въвеждане на собствена криптовалута няма да бъдат реализирани.

Проектът с криптовалутата беше обект на обстойни проверки заради връзките с Facebook, като това дори доведе до ребрандирането му от Libra на Diem. Американският Сенат призова Meta да спре с проекта си, като беше заявено, че на компанията не може да се вярва за управлението на криптовалута. В началото на годината Diem продаде всичките си активи за около 200 милиона долара, с което се сложи и край на проекта.

Сподели: