Screenshot 2022-07-12 121806

GameStop пуска NFT магазин

Въпреки усилията на компании като Ubisoft и Square Enix, геймърите засега не са изкушени от NFT хайпа. Сега, вместо да вгражда токени в игри, GameStop се надява да ги продава директно на потребителите си. Това ще става чрез пуснатия в понеделник магазин за NFT.

През последното десетилетие GameStop изпитва сериозни затруднения, основно заради преминаването към онлайн покупки на игри. Сега компанията изглежда ще се опита да навлезе на изкушаващия пазар на NFT, който миналата година е генерирал 25 милиарда долара.

GameStop предлага и собствен крипто портфейл. За съжаление стартът на новите слуги съвпада със срива в стойността на криптовалутите. Ether, криптовалутата използвана за закупуване на повечето NFT, е поевтиняла със 70% от началото на годината.

Магазинът на GameStop също е базиран на Ethereum. В бъдеще се планира преминаване към Web3 гейминг, а за целта има и партньорство с Immutable, компания специализирана в блокчейн гейминг. Двете компании предлагат грант от 100 милиона долара за разработчиците, които се присъединят към платформата.

Сподели: