Screenshot 2022-07-01 164133

Facebook вече поддържа NFT

Компанията майка на Facebook, Meta даде възможност на група от творци от САЩ да публикуват non-fungible tokens (NFT) в профилите си. Така компанията продължава с поетапното активиране на този тип съдържание, но засега само в страната и само до ограничен кръг потребители.

В профилите на тези потребители ще има нов раздел, в който ще са поместени въпросните NFT продукции. Тази функционалност се подготвя както за Facebook, така и за Instagram. Избраните създатели ще могат да свързват и крипто портфейлите си към Facebook профилите си.

Припомняме, че през май Марк Зукърбърг обяви, че компанията започва тестовете за добавяне на дигитални колекционерски творби в Instagram. Така творците могат да показват сдвоите NFT продукции в профилите си. За тази платформа се поддържат NFT издадени на блокчейните Ethereum (ETH) и Polygon (MATIC), а скоро ще бъде добавена и за Solana (SOL) и Flow (FLOW).

Съвместимите външни портфейли са Rainbow, MetaMask и Trust Wallet, а след време още Coinbase Wallet, Dapper и Phantom. Не се предвидени такси за публикуването и споделяне на творбите в Instagram.

Сподели: