Coinbase Top1

Coinbase се споразумя с регулаторите в Ню Йорк

Криптоборсата Coinbase постигна споразумение на стойност 100 милиона долара с юата Ню Йорк (DFS). Обвинението беше за нарушаване на регулациите свързани с виртуалните валути, предаването на пари, проследяване на трансакции и киберсигурност.

Coinbase е била уязвима по отношение на сериозна криминална дейност, включително измами, пране на пари, дейност свързана със сексуална злоупотреба с деца и трафик на наркотици. Компанията ще плати на щата 50 милиона долара глоба и ще инвестира 50 милиона долара, за да отстрани нередностите.

Според DFS практиките на Coinbase са притеснителни по отношение и на съблюдаване за нарушаване на санкции. Компанията беше обвинена и в това, че не извършва адекватни проверки на потребителите си преди откриване на сметки.

Към края на 2021 г. платформата е имала непрегледани над 100 000 трансакции. Първите нарушения по издадения през 2017 г. лиценз за дейност са открити през 2020 г. След това Coinbase трябваше да наеме независим консултант, който да следи състоянието и да предлага решения за отстраняване на нередности. Предприетите мерки обаче се оказват неадекватни на фона на големия ръст на дейността.

Сподели: