5G

Блокчейн може значително да помогне на 5G мрежите

В неотдавнашно интервю, председателя на China Telecom Jiang Wei сподели, че блокчейн технологията има голям потенциал на използване за подобряване на 5G мрежовите услуги, които се въвеждат по целия свят.

Според оценките на China Telecom, пуснати през 2019 г., се очаква услугите на 5G в страната да имат приблизително 170 милиона абоната до края на 2020 г. Уей отбеляза, че China Telecom очаква блокчейн да играе решаваща роля в надеждното управление, насърчавайки безопасното взаимодействие и ефективно сътрудничество между множество участници и устройства в мрежата.

Междувременно последните новини за блокчейн показват, че China Telecom също експериментира с технологията за подобряване на международните роуминг услуги. Уей каза, че blockchain е ключов начин за премахване на нуждата от трети страни. Ако е прав за това, свързаните услуги могат да станат по-безпроблемни и удобни.

„Преди да успеем да видим ефективна интеграция на blockchain и 5G, има множество проблеми, които трябва да бъдат решени с blockchain технологията, каза Уей. Основните проблеми са законността и сигурността на интелигентните договори.“

И накрая, ръководителят на China Telecom заяви, че мащабируемостта и оперативната съвместимост са все още двете препятствия, които пречат на интеграцията на blockchain и 5G . С правилното сътрудничество и експериментиране обаче, Уей вярва, че все още могат да бъдат интегрирани и двете технологии и да бъдат създанени по-добри комуникационни услуги по цял свят.

Сподели: