1

Binance Web3 Wallet интегрира мрежата Solana

Binance обяви интеграцията на мрежата Solana със своя Binance Web3 Wallet. Актуализацията е в отговор на стремежа на компанията да осигури по-добро потребителско преживяване, както и да повиши достъпността до Web3.

Потребителите на Binance Web3 Wallet вече могат да изпращат, получават и разменят токени в мрежата Solana. Те могат също така да получат достъп до набор от децентрализирани приложения (dApps), базирани на Solana. В Binance Web3 Wallet бяха добавени десет базирани на Solana dApps – Drift, Dual Finance, Jito, Jupiter, Magic Eden, MarginFi, Orca, PsyOptions, Pyth Network и Raydium. С течение на времето се очаква бъдат добавени още децентрализирани приложения.

,,Интегрирането на мрежата Solana подчертава мисията на Binance да изгради своя Web3 портфейл като цялостен многоверижен портфейл, който може да обслужва все по-разнообразните нужди на потребителите на Web3. С интеграцията те ще имат достъп до по-широк спектър от блокчейн мрежи, включително такива, които са базирани на мрежите Bitcoin, EVM и Cosmos, например’’, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.

Интеграцията е съпътствана и от друга новина от компанията – представянето на изцяло новият „dApp Hub“ на Binance. Фокусът на потребителския интерфейс е консолидирането на всички най-актуални dApps в един-единствен раздел. Оптимизираният дизайн и функционалност подобряват достъпността за потребителите.

В рамките на последните два месеца Binance въведе редица подобрения на Web3 Wallet, основните измежду които са:

  • Интегрирането на пазар за инскрипции в Биткойн мрежата;
  • Добавяне на поддръжка за токени ERC-404, като по този начин се увеличава наборът от токени, с които потребителите могат да работят;
  • Интегриране на различни мрежи като Blast, Manta, ZetaChain, Metis, Scroll и zkFair, разнообразна гама от функционалности на портфейла;
  • Разширяване на гамата от децентрализирани приложения, интегрирани в платформата, като само през февруари бяха добавени 24 dApps, с което се разшири обхватът на услугите за потребителите.
Сподели: