1

Binance през 2023 г.: 38 млн. нови потребители през годината

Водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света Binance отчете година, белязана от забележителен растеж, напредък в продуктовите иновации и фокус върху поддържането на стабилна и ориентирана към потребителите платформа. През 2023 г. компанията запази своята челна позиция в сектора на криптоактивите, отчитайки ръст на всички показатели и фокус върху защитата на потребителите.

Потребителската база на Binance се е разширила с 30%, като е регистрирала нови 38 млн. потребители, с което общият им брой към момента възлиза на над 170 милиона души.

,,Отчетеният към края на 2023 г. ръст демонстрира доверието на потребителите към Binance и е индикатор за навлизането на компанията в нова, обещаваща ера. Тази тенденция е валидна и у нас, тъй като през изминалата година ръстът на местно ниво също бе съществен“, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България.

Основен приоритет за Binance през изминалата година бе поддържането сигурността на потребителите и глобалната блокчейн екосистема. Екипът за разследвания на компанията е обработил над 58 000 искания от правоприлагащите органи, демонстрирайки проактивни мерки за защита на глобалната криптоиндустрия. Сътрудничествата включват успешни усилия за подпомагане на правоприлагащите органи по целия свят и подкрепа на значими случаи, разследвани от ФБР и Министерството на правосъдието.

През 2023 г. Binance също така инвестира 213 млн. долара в своята програма за съответствие, отбелязвайки 35% увеличение спрямо предходната година. Тази значителна инвестиция подчертава отдадеността на Binance към спазване на изискванията, като укрепва решенията за KYC и протоколите за спазване на изискванията.

Прозрачност и сигурност на фондовете: Системата на Binance за доказателство за резервите (PoR) потвърждава ангажимента на компанията към прозрачност и защита на средствата на потребителите. С поддръжката на 31 токена в сравнение с 9 през 2022 г., Binance продължава да гарантира потребителските средства в съотношение 1:1, плюс допълнителни резерви, като поддържа капиталова структура без дългове.

Обучения за устойчиво приемане: През 2023 г. академията на Binance предостави възможност на 27 милиона учащи на 31 езика да разширят знанията си за света на цифровите финанси. Отвъд онлайн образованието, глобалното университетско турне на Binance Academy обхвана 45 държави, обучавайки 10 000 студенти по света за блокчейн технологиите.

Случаи на употреба в реалния свят: Продуктите и услугите на Binance улесниха реалните плащания и покупки с криптовалути. По-специално, използването на Binance Pay се увеличи с 70%, а въвеждането на Copy Trading, Binance Square и Web3 Wallet допълнително разшири екосистемата ѝ.

Сподели: