Mapm

MapMetrics: Революция в навигацията с крипто награди

Приложението MapMetrics трансформира начина, по който навигираме, като позволява на потребителите да печелят криптовалута, докато шофират. За разлика от конвенционалните навигационни приложения, които събират данни като жив трафик и камери за скорост безплатно, MapMetrics овластява своите потребители, като ги компенсира за ценните данни, които споделят.

Всеки ден милиони потребители на навигационни приложения допринасят за актуализирането на картите с данни за жив трафик и камери за скорост. Въпреки това тези приноси често остават некомпенсирани, като големите технологични компании се облагодетелстват без да възнаграждават потребителите. MapMetrics се стреми да промени това, създавайки платформа, ориентирана към потребителите, където участниците се възнаграждават с криптовалута за своите приноси.

Приложението вече е видяло забележителен ангажимент, особено в България, където стотици потребители на MapMetrics активно картографират пътища и отбелязват камери за скорост. Тези приноси не само подобряват навигационното изживяване за други потребители, наричани „mapsters“, но и позволяват на участниците да печелят крипто награди в замяна. Впечатляващо е, че MapMetrics вече покрива 84% от камерите за скорост, които Waze споделя със своите потребители, показвайки ефективността и бързия растеж на платформата.

„Ние вярваме, че потребителите трябва да бъдат възнаградени за ценните данни, които предоставят“, каза Брент ван дер Хедиен, главен изпълнителен директор на MapMetrics. „Нашата цел е да създадем по-справедлива система, където всеки печели, а не само големите технологични компании.“

Проектът, който току-що стартира, бързо набира инерция, като хиляди потребители по целия свят се присъединяват към движението. Чрез участие, потребителите не само подобряват своето навигационно изживяване, но и стават част от нарастваща общност, която цени поверителността, наградите и потребителския контрол върху личните данни.

Сподели: