--Gree-GWH18UC-K3DNA4F-IGWH18UC-K3DNA4F-O-U-Crown-Silver-18000-BTU--A-GWH18UCU-CrownSilver-7526-557x368

4-те най-често срещани климатици в България

 

В днешната тема ще обсъдим 4-те най-често срещани вида климатици, с какво са известни те и защо много хора ги избират. Целта на този текст е да създаде информационна база, спрямо, която търсещите могат да вземат едно по-добро решение спрямо техните нужди и потребностите им през различните отоплителни и изстудителни периоди.

Какво трябва да знаете за най-често срещаните климатици

Основното нещо, което който и да е климатик трябва да изпълнява е да изстудява и затопля едно помещение. Това, което го прави добър или не особено правилен избор е това колко ефикасно и правилно го прави, колко енергия консумира и реално каква приложимост има в реалния свят това.

Стенни климатици – стандартни

Стенните климатици са най-често срещаните видове климатици и това е така, понеже те са най-ефикасни в затоплянето и изстудяването на едно помещение. Това не се дължи на сложните технологии в тях а поради начина им на монтаж – те се монтират на стена, вертикално, като височината от пода и тава се съобразяват спрямо потребностите на помещението.

Ако климатика ще се ползва предимно за изстудяване, той се монтира по-високо, за да е по-ефикасен, тъй като студения въздух пада долу. Ако ще се ползва за затопляне се монтира по-ниско, а ако ще се ползва и за двете се слага с по-средна височина, без да пречи на потреблението на стаята и без да изглежда грозно.

Колонни климатици – за големи пространства

Колонните климатици, за разлика от стенните, се ползват за климатизацията на големи помещения като конферентни зали, отворени офис пространства и дори малки складове. Те са най-мощните от всички климатици и имат огромен капацитет за изстудяване и затопляне на пространството около тях, като разполагат с най-мощната тяга от всички видове.

Те са и едни от най-скъпите, но за сметка на това пасват на места, на които стенните климатици не могат. Това е особено важно ако стенното пространство е ограничено и има само място на пода.

Подови климатици – за добро отопление

Подовите климатици са често ползвани в тавански помещение където таваните и стените са скосени и няма особено много пространство на тях. Те се монтират ниско долу, до пода, като най-често се монтират под-прозорци, за да могат да отразят най-добре влагата в помещението – не са толкова често срещани, но за сметка на това са доста добри в отоплението и това се усеща особено много през зимата.

Мобилни климатици – за подвижно отопление и изстудяване

Мобилните климатици са най-рядко срещаните от всички избори, но за сметка на това пък са и единствените, които могат да се местят по желание на потребителя. Те са шумни, неефикасни и могат да бъдат доста големи, но ако искате да разхладите едно помещение без да правите дупка в стената или да монтирате, това е прекрасен избор – най-добри избори можете да немерите на Klimatici.bg.

 

Сподели: