blockchain company

39% от най-големите компании в света вече използват Blockchain

Проучване на одиторската компания Deloitte показа, че повече от една трета от най-големите технологични компании в света успешно са внедрили блокчейн в своите дейности.

Според глобално проучване проведено от февруари до март 2020 г., 39% от 1488 мениджъри са заявили, че са използвали блокчейн в своите компании, което е с 16% повече в сравнение с миналата година. Deloitte отбелязва също, че за международните гиганти с годишни приходи от над 100 милиона долара нивото на интеграция е 41%.

Предприятията избират блокчейн технологията не само поради предимствата на нейното използване, но и очакват, че след три години цифровите актове ще станат много по популярни. В същото време 82% от компаниите заявиха, че през следващите 12 месеца ще наемат активно специалисти, които имат опит с blockchain.

Въпреки големия интерес, по-голямата част от анкетираните (54%) смятат, че около иновациите базирани на DLT се създаваа много шум и се преувеличава стойността на самата технология.

Анализаторите също отбелязват успеха на Китай в тази посока. 59% от анкетираните в страната съобщават, че използват блокчейн в своите компании, а 94% смятат, че през следващото десетилетие цифровите активи ще заменят хартиените пари или ще станат тяхна алтернатива.

Въпреки частичния скептицизъм, технологията се развива бързо и се прилага в различни области. Скорошно проучване на Premium Market Insights показа, че до 2025 г. глобалните блокчейн инвестиции в енергийните пазари ще достигне 34,7 милиарда долара.

Сподели: