rebecca-post-17

Трите най-добри начина да продадете колата си

 

Настъпило е време да се отървете от стария си автомобил, но не и на безценица. За щастие, днес, благодарение на интернет има повече възможности за продажба, както и лесен начин собственикът да получи най-добрата цена за колата.

Първо определете стойността на автомобила

На първо място е важно да получите надеждна оценка за превозното средство. Не всички са  автомобилни експерти, но добър начин да се определи цената е да се потърсят сходни оферти за автомобили и да се сравнят по състояние, години, пробег, характеристики.

Какви са другите възможности?

Вариант # 1: Продажба на фирма за изкупуване на автомобили

Една нова и много добра възможност е да се обърнете към фирма за изкупуване на коли, които ще направят безплатен оглед и ще дадат оценка на автомобила. При положение, че колата е в движение, в добро състояние и без технически проблеми, ще получите оферта и само след кратко време може да реализирате сделка. Ако автомобилът е произведен след 2010 година, но е ударен и не е с тотална щета, с регистрация, подлежащи на ремонт и продажба, дори да има проблеми с двигател, ходова част или други, също е в интерес на компанията.

 

Вариант # 2: Заменете я за нова кола

Това обикновено е най-бързият и лесен начин да се продаде една кола, защото се извършва продажбата на настоящата едновременно с купуването на нова. Важно е да се отбележи обаче, че тази замяна е за сметка на удобството. Стойността, която ще бъде предложена от търговец, вероятно не е най-добрата цена, която можете да се получи за автомобила.

Вариант  # 3: Продайте я на външен дилър

Много търговци на автомобили ще закупят сегашната кола, дори да не купувате нова кола от тях. В края на краищата всички те се занимават с продажба на автомобили и покупката на вашата кола представлява възможност да я продадете като употребявана кола, но тук те ще са водещи в определяне на цената и ще трябва да играете по техните правила.

Сподели: