pablo escobar

Създателят на биткойн може да се окаже съучастник на Пабло Ескобар

Според финансовия колонист Грег Томсън и фамилията Пабло Ескобар, мистериозният създател на първата криптовалута Сатоши Накамото някога е бил известен контрабандист на наркотици с името Ясутака Накамото.

Журналист на Cointelegraph твърди, че семейството на Пабло Ескобар знае истинската идентичност на Сатоши Накамото. Известният Пабло Емилио Ескобар Гавирия е колумбийският лорд на наркотиците, който основава и оглавява картела Меделин.

В началото на осемдесетте години картелът Пабло Ескобар контролира около 80% от световния пазар на кокаин, надминавайки износа на колумбийското кафе.

Репортерът разговаря с приятел на семейство Ескобар, Олоф К. Густафсон, генерален мениджър на Escobar Inc., мултинационален конгломерат, който управлява империята на семейство Ескобар. Олоф е сигурен, че създателят на биткойн е куриерът на наркотици Ясутака Накамото.

Ясутака Накамото също е работил за семейство Ескобар и е бил инженер в Pacific West Airlines. Според Gustaffson, Yasutaka е разполагал със средствата и способността да създаде биткойн.

Преди шест години Newsweek предположи, че Дориан Накамото, вероятният брат на Ясутака, се крие под псевдонима на създателя на биткойн. 

Густафсон твърди, че разкрива тази информация по искане на покойния Пабло Ескобар, за да прекрати дискусиите за потенциалната идентичност на Сатоши Накамото и да предотврати лъжливата слава на Крейг Райт.

.

Сподели: