eth 7500 usd

Анализатор: Етериум може да се покачи до $7500

Предприемачът Крис Берниске сподели, че Ethereum може да се покачи до $ 7500 ако пазарната стойност на Bitcoin надхвърли 50 000 долара.

„Ако биткойн надхвърли 50 000 долара през новия цикъл и съотношението ETH / BTC се върне към историческия максимуми, Ethereum може да надхвърли 7500 долара.“

Берниске добави, че ръстът на BTC над 50 000 долара е възможен, дори ако волатилността в текущия цикъл е наполовина по-голяма от предишният. За да достигне тази сума, цената на биткойните трябва да се увеличи повече от 5 пъти от сегашните си нива. Пазарната капитализация на първата криптовалута в този случай ще надхвърли 1 трилион долара.

При този сценарий биткойн значително ще засили ролята си на „макро актив“, докато Ethereum ще се превърне в нов инструмент за масовия потребител. Анализаторът смята, че това ще предизвика раздвижване, което ще доведе до значително укрепване на ETH на фона на биткойн.

Според Берниске, Ethereum вече е надминал BTC по темповете на растеж по време на своето съществуване. Тази разлика може да се разшири още повече, като се има предвид по-ниската капитализация на ETH и по-силните основи.

Ръководителят на Месари Райън Селкис критикува прогнозата на Берниске. Според него сумата от 7500 долара е възможна само ако Ethereum значително подобри основните си показатели.

Дан Хелд, директор за развитие на бизнеса на борсата за биткойн Kraken, също постави под въпрос прогнозата на Берниске. Той отбеляза, че причината за експлозивния растеж на ETH през 2017 г. е комбинацията от хиляди „мини-помпи“. Съмнява се, че това някога ще се повтори.

В началото на март Берниске заяви, че не повече от 50 токена са подходящи за употреба в реалния живот.

Той участва в разработването на индикатора на NVT за идентифициране на балони на пазара на криптовалути. 

Сподели: