Richard Teng

Ричард Тенг, новият главен изпълнителен директор на Binance: „Свободата на парите остава нашата основна мисия’’

Binance сподели първата блог публикация на Ричард Тенг от встъпването му в длъжност като главен изпълнителен директор на компанията

 

Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света, обяви новия си главен изпълнителен директор – Ричард Тенг, който по-рано през ноември наследи поста от Чанпенг Джао. 

Ричард Тенг е опитен ръководител с повече от три десетилетия експертиза в областта на финансовите услуги и регулациите. Присъединява се към Binance през август 2021 г. като главен изпълнителен директор на компанията в Сингапур, а непосредствено след това влиза в ролята на ръководител на регионалните пазари на Binance в Близкия Изток и Северна Африка, европейския регион, след това и всички региони извън САЩ. В тази своя роля Ричард Тенг оглавява регионални екипи, за да осигури стратегически партньорства и да насърчи и развие екосистема от иновации в сектора на криптовалутите. 

Ричард Тенг сподели първата си публикация в блога на Binance като главен изпълнителен директор на компанията, в която казва:

„Както споделих в Twitter по-рано, за мен е чест да вляза в ролята на главен изпълнителен директор на Binance, наследявайки поста на основателя-визионер на тази необикновена компания. През последните шест години Binance положи основи, които ѝ осигуриха десетилетия непрекъснат растеж и успех. Отсега нататък моята роля е да водя напред нашия талантлив и отдаден екип в това бъдеще, като същевременно подхождам с уважение и се уча от миналото. Това, заедно с доверието, оказано ни от нашите над 160 милиона потребители, са тежки отговорности, които приемам сериозно.

В основата на компанията винаги е стояла идеята, че иновациите трябва да носят стойност за потребителите. Най-добрият начин този принцип да бъде приложен на практика – начинът на Binance – е постоянно да доставя най-добрите в сегмента продукти, които хората използват и намират за ценни. Като нов главен изпълнителен директор на Binance, продължавам да следвам тази идея. Непрестанно се стремим към съвършенство на услугите и продуктите ни, докато проправяме пътя на финансовите иновации.

Приех тази роля с подкрепата на CZ и нашия ръководен екип. Моят ангажимент е да работя неуморно, за да можем да отговорим и надхвърлим очакванията на всички заинтересовани страни, докато постигаме основната ни мисия: свобода на парите. С три десетилетия опит във финансовите услуги и регулациите, разбирам предизвикателствата и възможностите по пътя, които нашата индустрия представя.

Обърнахме страницата на исторически за Binance предизвикателства и днес сме по-силни от всякога. През последните две години Binance работи активно в посока справяне с изминали проблеми, чрез поредица от значителни усилия за откриване, наемане и задържане на правилния екип, така че да укрепи програмата и културата на компанията за съответствие. 

Като индустрия, ние се нуждаем от засилен фокус върху сътрудничеството с вземащи политически решения лица, повече от всякога. Едва тогава можем ефективно да допринесем за развитието на хармонизирана в световен мащаб регулаторна рамка, която ще насърчи иновациите, като същевременно осигури критична защита на потребителите. Вълнувам се да работя с колегите си в индустрията по това важно усилие и знам, че гласът ни ще бъде чут по-силно, когато сме обединени.

До нашите потребители

Дълбоко в ДНК-то на Binance е залегнал непрестанният фокус върху вас, нашите потребители. Имате думата ми, че ще направя всичко по силите си, за да гарантирам, че ще останете в центъра на всичко, което правим. А аз ви уверявам във финансовата сила, сигурност и безопасност на компанията. 

Имам късмета да поема ръководството на бизнес, чиито основи са много стабилни. Binance не само продължава да управлява най-голямата криптоборса в света по обем, но нашата капиталова структура е без дългове, разходите ни са скромни и въпреки ниските такси за трансакции, които начисляваме на нашите потребители, имаме стабилни приходи и печалби. 

Но най-важното е, че приемаме нашата отговорност като попечител много сериозно и поддържаме 1:1 обезпечение за всеки потребителски актив. Вашите активи са защитени. 

От нашата система за доказателство за резерви, която подобряваме непрестанно, откакто беше въведена за първи път преди повече от 12 месеца, до нашия Фонд за защита на активите на потребителите (SAFU), ние се ангажираме да гарантираме, че се чувствате сигурни в целостта на нашата платформа.

Бъдещето на Web3

Напълно вярвам в потенциала на блокчейн, като например възможностите за повишено финансово приобщаване, трансгранични парични преводи и намалени трансакционни разходи. Виждам също възможността да се предостави повече контрол на потребителите върху личните им данни и да се насърчат иновациите чрез децентрализирани приложения. За тази цел възнамерявам да стимулирам растежа и възприемането на Web3, като продължавам да полагам усилия за изграждане на екосистема, която осигурява достъп до променящи света финансови технологии. 

Превръщането на тази амбициозна визия за по-добра мрежа в реалност ще бъде невъзможно без насърчаване на регулаторните иновации по пътя на сътрудничеството. Вярвам, че годините, прекарани начело на Abu Dhabi Global Market, един от най-големите международни финансови центрове на ОАЕ, ме подготвиха добре за този компонент от новата ми работа. Горд съм, че ръководих създаването на това, което е широко смятано за един от най-прогресивните и напредничави регулаторни режими за цифрови активи в света. Несъмнено този опит ми дава широк поглед върху регулаторния пейзаж, който е необходим, за да поведа Binance към новата глава от историята на компанията.

Нямам търпение да се впусна смело напред в новата си роля и знам, че ще имам много повече възможности да споделям мислите си с общността чрез блогове като този, чрез моите акаунти в социалните медии – Twitter, LinkedIn, и чрез много конференции и събития по света в крипто сегмента. 

Докато следващия етап от отговорния растеж на Binance започва, аз съм развълнуван от възможността да участвам в смислен разговор с  вземащи политически решения лица в глобален план, за да гарантирам, че крипто инвеститорите остават уверени в бъдещето на индустрията, и да ангажирам и образовам следващия милиард потребители, така че да работим в посока гарантиране на дългосрочната устойчивост на криптовалутите. 

Подкрепете ме в това пътуване. 

Съвсем скоро ще споделя още тук.

Богатият опит на Ричард включва също предишни длъжности като главен регулатор на Сингапурската борса (SGX) и директор Корпоративни финанси във Валутния орган на Сингапур. Ричард получава магистърска степен по приложни финанси (с отличие) от Университета на Западна Австралия и бакалавърска степен по счетоводство (1-ви клас) от Технологичния университет в Нанянг.

Сподели: