crypto razrabotchici

Разработчиците напускат EOS, Bitcoin Cash и Tron

През последната година активността на разработчиците на няколко блокчейн проекта значително са намалели. EOS (85%), Bitcoin Cash (63%) и Tron (51%) се оказват анти-лидери по броя на разработчиците, които са напуснали проекти, показва проучване на Outlier Ventures.

Според анализаторите, спадът на активността на разработчиците на EOS може да се обясни със спад на интереса към проекта след старта на основната му мрежа. Заедно с напускането на разработчиците, броят на актуализациите на базата от кодове на проекта в GitHub спадна с 94%.

Основният фактор за Tron, чийто код е актуализиран с 96% по-малко от предходната година се нарича отрицателна пазарна динамика.

Новите играчи в областта на децентрализираните приложения (Dapps) показаха ръст. Проектът Polkadot се поддържа от 44% повече разработчици, като броят им в екосистемата Cosmos се е увеличил с 15%.

Анализаторите обръщат внимание и на проектите Theta и Cardano – изходните кодове на тези два проекта започнаха да се актуализират по-често със съответно 930% и 580%.

Block.One събра повече от 4 милиарда долара за стартиране на EOS мрежата. От средата на 2018 г., когато приключи дългата година на ICO проекта, разработчиците пуснаха 326 функциониращи децентрализирани приложения, което е само 9% от общия брой на Dapps в индустрията на блокчейн. Ethereum остава лидер в този показател, като представлява 80% от Dapps.

Припомняме ви, че през май анализаторите от UCL Blockchain и Imperial College London стигнаха до извода, че повечето от транзакциите на Ripple, EOS и Tezos са лишени от икономически смисъл.

Сподели: