eth fee

Потребител изпрати $134 в ETH и плати $2.6 милиона такса

Предполага се, че потребителят е направил грешка при избора си на скоростта за тренсфер, като в крайна сметка е платил 10 668 ETH за трансакцията, които са получени от Sparkpool, което е приблизително 2,6 милиона долара.

Клиентът изпратил 0,55 ETH в размер на $ 133,95, според записа на транзакцията в мрежата на Ethereum (ETH). Парите са изпратени към адреса на южнокорейската криптовалута Bithumb.

Повечето блокчейни са създадени да предотвратят анулирането на трансакциите след потвърждение от подателя, поради тази причина монетите могат да бъдат изгубени завинаги. Освен това таксата може да бъде разпределена между различни миньори в Sparkpool като награда за обработка на транзакции. На 10 юни Sparkpool заяви в Twitter: „Продължаваме да разследваме инцидент с необичайно висока такса за трансакция … SparkPool има опит да разрешава правилно такива проблеми. В крайна сметка ще има решение.“

Преди време китайски миньор върна на потребител 2100 ETH, които случайно бяха платени като такса за трансфер за 0,1 ETH. Някой членове на Ethereum общността твърдят, че Sparkpool манипулира трансакциите.

Като цяло средната такса на ETH трансакции се е увеличила с над 637% от януари насам, тъй като мрежата е претоварена поради големия брой транзакции.

Сподели: