jeshoots-com-unsplash

Няколко идеи за стартиране на онлайн бизнес

Интернет предоставя разнообразни възможности за стартиране на бизнес – по-малък или по-голям. Ако все още се чудите с какво да се захванете, дигиталното пространство е най-подходящата среда за вашето бъдещо начинание. Какво обаче да е то? Ето няколко идеи, които могат да ви насочат.

Уеб сайт за електронна търговия

Всеки уебсайт, който продава стоки онлайн, е сайт за електронна търговия. Може да е самостоятелен магазин или да е проект, който е само малка част от бизнеса (като например магазина на Google, който продава тениски и чаши с логото на онлайн гиганта). Относително лесно е да започнете такъв бизнес – за целта просто трябва да си намерите стока, която се търси при добри ценови условия. Както и да се обърнете към агенция за изработка на уебсайт.

Сайтът за електронна търговия обикновено се състои от начална страница, страници с продуктови категории, страници с продукти и разбира се страница за завършване на поръчката и за плащане. Освен това има различни промоционални страници, програма за препоръки, лоялни клиенти. Не на последно място е добре да разполага и със страница за обслужване на клиенти, където потребителите отиват, за да получат отговори на своите въпроси.

Конкуренцията при онлайн магазините

Изработват се все повече интернет магазини и конкуренцията помежду им отдавна е огромна. От 3D Web Design можете да купите качествени онлайн магазини евтино – те дори ги класират в търсачките, което е гаранция за успеха им.

Направете си блог

Блоговете са един от най-популярните видове уебсайтове в интернет. Днес по различни данни в интернет има над 600 милиона функциониращи такива сайтове. По същество те се отличават с това, че са своеобразни дневници в интернет, в които авторите публикуват различни размисли, информация или друго съдържание.

В наши дни двете най-популярни платформи за блогове са WordPress и Medium, като огромен брой издания са изградени и работят на тях.

Бизнес с онлайн курсове

В интернет има много предприемачи, които предлагат онлайн курсове и този сегмент става все по-популярен и все по-търсен. Това е чудесен начин да използвате своя опит и експертни познания по определена тема и да развиете ангажирана аудитория около нея.

Тук има различни бизнес модели. Можете например да си изработите собствен уебсайт за курсове, както и да публикувате такива във вече наложени платформи като Udemy или Coursera. А можете да използвате и платформи като Thinkific, Podia или Teachable.

Изработка на уебсайт за услуги

Тази категория включва всеки уебсайт, който продава услуги. Помислете за вашия местен фризьор, татуист или масажист. Сайтът за услуги обикновено има страници, които описват неговите услуги, начална страница и някакъв начин за плащане и запазване на час. Вие можете да сте самият изпълнител на услугите, или просто да сте направили сайта, който свързва изпълнителя с неговите клиенти. Във втория случай има много добри шансове сайтът ви да се превърне в платформа, която постепенно да привлече повече самонаети специалисти и да се развие много.

Уеб медия

Онлайн новинарските издания са друг вече наложил се бизнес модел. Това са сайтове като Pixelmedia.bg, Kafene.bg и много други, които предлагат на своите читатели новинарско съдържание, интервюта и статии по различни теми.

Медиите могат да печелят от реклама, платени публикации или по други начини. В добавка някои новинарски сайтове имат онлайн магазини, където не само продават абонаменти за сайта, а и различните продукти, за които пишат.

Сподели: