Btc Down

Ник Чонг: Биткойн може да се срине до $3000

Анализаторът newsbtc предполага, че в близко бъдеще BTC може да загуби стойността си с до – 50%.

Преди седмица Биткойн покачи цената си до $ 10 000. Въпреки това, щом се появиха слухове за възможната продажба на монетите на Сатоши Накамото, основната криптовалута се понижи до 8700 долара. Някой анализатори нарекоха това движение логично и разбираемо отстъпление, но според анализатора Ник Чонг биковите все още очакват сериозни загуби в бъдеще.

Поради халвинга, който се проведе преди две седмици, днес миньорите получават наполовина намалена награда за всеки изкопан блок. Голяма част от миньорите са принудени да се откажат поради високата цена на електроенергията и по-старото минно оборудване. В резултат на това хеш процентът, който доскоро показваше безпрецедентни рекордни стойности, спадна с повече от 20%. Това намаление на възнаграждението е особено забележимо на фона на така наречените хеш ленти (Hash Ribbons), които действат като индикатор за настроенията на пазара. Този индикатор проследява пресичането на две движещи се средни от хеш скоростта, като в момента е на прага на прехода към низходящ тренд. Експертите отбелязват точно същия знак няколко седмици преди падането на BTC през 2018 г. от $ 6000 на $ 3150.

Според анализаторите подобно пресичане на „хеш ленти“ в обратната посока, показва увеличаването на миньорите при които копаенето е станало нерентабилно. Те са принудени да продават BTC, за да продължат работа или да не изпаднат в дългове.

Айаш Джиндал предполага, че BTC може да спадне до $ 8000, ако падне под нивото на подкрепа от $ 8 600. При такива обстоятелства цената на актива ще се забави на нивата от $ 8380 и $ 8200. Джиндал също така предположи, че подобно развитие може да бъде избегнато. Това ще се случи, ако цената на BTC се фиксира над $ 9 000. Следващото ниво на съпротива за продължаващия растеж на водещата монета ще бъде 9 150 долара. Търговецът Скот Мелкер също говори за спад на основната криптовалута . В Twitter той отбеляза, че днес цената на BTC е спаднала под 200 дневната подвижна средна стойност и това исторически ще доведе до продължаващ спад.

Анализаторът на Cointelegraph Джоузеф Йънг смята, че скоро цената на основния дигитален актив може да достигне $ 7000 или дори $ 6000. Той твърди, че това ще се случи ако цената на монетата спадне под $ 8800.

Към момента на писане на статията, BTC се търгува на стойност $ 8935, според CoinMarketCap. През последните 24 часа актива е загубил 0,78% от стойността си.

Сподели: