Bitcoin The Moon

Може ли биткойн да скочи до $100 000?

Биткойн се бори да преодолее нивото от 10 000 долара след халвинга през май но всичко това може да се промени, пише Forbes.

През последните няколко месеца, цената на BTC се повиши с около 30%, а монетата се превърна в един от най-ефективните активи на 2020 година. Един от биткойн анализаторите (анонимен стратег), твърди, че е член на институционален инвестиционен екип, който управлява активи от около 100 милиарда долара, пусна актуализация за така наречения си модел на ценообразуване на биткойни за борсова наличност. Той демонстрира актуализирана диаграма и предположи, че цената на биткойн може да нарасне до 100 000 долара. Смята се, че тази актуализация, която се очаква след третият халвинг, сигнализира за началото на следващия 18-месечен цикъл на цената на биткойн. Според прогнозите, в резултат на това биткойн през 2021 г. може да струва почти 100 000 долара. Този модел на ценообразуване изчислява съотношението въз основа на съществуващото предлагане на актива и броя на активите в обращение.

„Някъде година и половина след халвинга, да речем и преди Коледа 2021 г., биткойн трябва да бъде над 100 000 долара“, каза PlanB в края на миналата година.

„Ако това не се случи, вероятно всичко ще се счупи. Но не мисля, че това ще се случи.“

Други експерти също предполагат, че на хоризонта може да се появи „четвърти криптоцикличен цикъл“, започващ с покачване на цената на биткойн.

Сподели: