Dete Podarak

Коледните подаръци на родители към деца – вдъхновяващо предизвикателство или необходимо зло?

Коледа е празник, който всички по традиция асоциираме с топлина, уют, семейно щастие и благоденствие – все наглед мирни и спокойни характеристики. Аспектът, който сякаш в контраст на всичко това поражда доста сериозен хаос и анархия, са коледните подаръци. 

Малцина са благословените с идеи, време и желание да подготвят идеалните предмети, да ги опаковат подобаващо и да ги презентират с гордост и радост на селектираните хора от близкото си обкръжение. Повечето от нас, простосмъртните, се чудят как да отбият номера и да постигнат максимални резултати с минимални усилия и накрая никой да не остане обиден. Това е, естествено, в случай че ни предстои да подаряваме подаръци. Ако трябва да ги получаваме, сме далеч по-ентусиазирани.

Дядо Коледа в лицата на родителите на малчугани във крехка и възприемчива възраст като че ли също се е изхитрил и е избрал да се дигитализира. Какво имаме предвид? По наши скромни наблюдения, пазаруването на детски играчки онлайн става все по-популярно и предпочитано, защото: 

  • Спестява време;
  • Помага да се вземат по-добри решения;
  • Съпроводено е с множество ценови отстъпки и промоции;
  • Предлага по-голям избор. 

Не, родителите не са станали по-мързеливи и небрежни към нуждите на потомството си, напротив. Те осъзнават, че времето, което ще прекарат в обикаляне и търсене на идеалния подарък, може да бъде инвестирано в други семейни дейности, които биха донесли много повече смисъл на самите деца. Ако сте запознати с теорията за икономическите алтернативи и цената на избора да извършвате една дейност вместо друга, ще ни разберете напълно. Свободните часове на един средностатистически родител са оскъден, но и доста ценен ресурс, така че следва да се употребяват разумно. 

Но да се върнем на въпроса – трябва ли родителите задължително да купуват подаръци за децата си точно на Коледа, или могат да разчупят малко ритуала и да си спестят част от традиционната празнична лудост и анархия, обхванала всички в края на годината?

Сценарият без подаръци за Коледа в днешно време е почти немислим, защото децата като социални същества са част от общности и със сигурност разискват и сравняват какво са получили. Да не купите детска играчка в много случаи може да разбие не едно малко сърце и да го накара да се почувства незначително. 

Купуването на детски играчки онлайн до голяма степен улеснява процеса и щади чувствителната нервна система на и без това уморените и измъчени родители, така че не виждаме защо да не се възползвате от този малък празничен трик. Издигнете селекцията на коледни подаръци до ново ниво, извадете я от стигмата на досадно задължение и я превърнете в удоволствие за себе си и за малчуганите.

В случай че имате нужда от идеи и вдъхновение, Интернет представлява неизчерпаем ресурс в тази посока. Напишете “детски играчки онлайн” в търсачки като Гугъл и разгледайте внимателно поне първите резултати, които ви излизат. Със сигурност ще откриете дигитален магазин, който да покрива всичките ви стандарти за качество, разнообразие, сигурност и благонадеждност. 

Още нямате увереност да опитате? Всяко начало е трудно, но пък в случая рискът си заслужава и резултатите определено ще надминат очакванията ви. Съдбата помага на смелите!

Сподели: