Car

Какво трябва да знаем преди да си купим кола

 

 

 

За избор на вашия първи автомобил или ако искате да смените стария със нов, имате предпочитания за цена, марка, модел, някои особени характеристики като с какво гориво се зарежда, дали е скъпа поддръжката, което зависи до голяма степен от това лесно ли се намират части за самия автомобил, с колко конски сили е или по специфични технически характеристики с какъв двигател е, скоростна кутия и други.

Ако сте млад шофьор и не разбирате много от коли желателно е да потърсите съвет от близък или приятел, който има познания или да се доверите на специализирана компания за проверка на кола преди покупка. Те ще ви дадат професионално мнение и оценка и в какво състояние е автомобила.

Огледът на автомобила е съставен от няколко части – оглед на двигател – запалване на двигател, проверка на газовете, проверка на масло, антифриз, преглед на датчици, водна помпа, свещи, горивна система, смукателна и изсмукателна система, маркучи въздушни потоци, спирачна система. Важно е да се извърши проверка на скоростната кутия и ходовата част.

При проверката на колата преди покупка трябва да обърнете внимание и на интериора – скоростен лост, педали, волан, тапицерия на седалки и подлакътници. Обърнете внимание и в какво състояние са вратите на автомобила – има ли ръжда по ръбовете и целостта на уплътнението. Не подминавайте багажника – важно е да бъде в добро състояние,  прегледайте фаровете и стоповете на автомобила.

Ако сте доволен от огледа, задължително поискайте да я пробвате и се вслушайте дали има наличие на хлопане и тропане като освен на прав гладък участък карайте и по неравен, за да усетите реално състоянието на автомобила.

Важно е да направите най-добрата покупка, защото колите не се сменят всеки ден и за да спестите време, нерви и пари, се доверете на професионалист в тази област. Бъдете уверени в това, което искате и не правете компромиси при избора си. Изберете автомобил, който ви вдъхва надеждност и сигурност.

 

 

 

 

 

Сподели: