Cryptocurrency 4

Какво можем да си купим с криптовалута през 2023?

Пазарът с криптовалути е динамичен и постоянно прогресиращ, като специфичното средство за разплащане бързо намери своето място в множество сфери от живота.

Оказва се, че към днешна дата с криптовалута можеш да си купиш множество интересни и необичайни неща, от уринен тест за наркотици до подаръчни ваучери и недвижимо имущество. Нека ги разгледаме по-подробно, за да вземем някои идеи за все по-ясно очертаващото се крипто бъдеще.

Артикули в онлайн магазини

Множество платформи за електронна търговия и онлайн търговци на дребно в САЩ и Западна Европа вече приемат и криптовалути като метод на разплащане. С тяхна помощ можете да закупите голямо разнообразие от продукти като електроника, дрехи, мебели, книги и други. Утвърдени платформи като Overstock, Newegg и Shopify са интегрирали опции за плащане с криптовалута в предложенията си, предоставяйки на клиентите опцията да използват своите цифрови активи за онлайн пазаруване.

Туристически пакети и нощувки

Редица глобални туристически агенции, авиокомпании и хотелски вериги са припознали криптовалутите като достатъчно надежден и перспективен платежен метод. Чрез тях можете да резервирате полети и хотелски стаи, както и да планирате цялата си ваканция като инвестирате само биткойн например. Компании като Expedia, CheapAir и Destinia са сред все още малкото, които предлагат този тип удобство и гъвкавост откъм финансови разплащания.

Подаръчни ваучери

Притежателите на криптовалута могат да конвертират своите цифрови активи и в подаръчни ваучери. Платформи като Bitrefill и Gyft позволяват на потребителите да купуват подобни артикули, важащи за популярни търговци на дребно като Amazon, Walmart и Starbucks Това позволява на крипто ентусиастите да използват финансите си индиректно, за да купуват различни продукти и услуги от популярни марки.

Развлечения и игри 

Развлекателната индустрия също е сфера, в която криптовалутите процъфтяват, предоставяйки на крайния клиент нови начини да се наслаждават на филми, музика и игри. Онлайн платформи като Xbox Store на Microsoft вече успешно развиват този бизнес модел. В допълнение различни независими артисти и музиканти започнаха все по-усилено да приемат разплащания с криптовалути за албуми, билети за концерти и стоки.

Недвижими имоти

Секторът на недвижимите имоти бавно, но сигурно се отваря към транзакции с криптовалута. Някои строителни предприемачи и агенции вече активно я приемат като сигурно средство за закупуване на жилище, офис, предприятие. Подобна опция предоставя алтернативен метод за инвестиране в недвижими имоти и има потенциала да рационализира международните транзакции в глобален мащаб.

Тестове за наркотици в урината 

Отвъд традиционните стоки и услуги, някои доставчици на медицински и здравни услуги приемат плащания в криптовалута за конкретни услуги. Например клиники и лаборатории, които предлагат тестове за наркотици в урината, ни дават възможност да се възползваме от подобна алтернатива. По този начин помагат на предпазливи хора, които предпочитат да запазят анонимността си или притежават активи единствено и само под формата на криптовалути.

Струва си да се отбележи, че въпреки тенденцията към разширяване на пазара с криптовалути, прогресът все още в променлив и в тясна зависимост от географското местоположение и конкретния бизнес. В допълнение фактори като обменни курсове и такси за транзакции го правят все още доста нестабилен. Така че съветът ни е да бъдете изключително внимателни, когато правите подобни покупки.

Сподели: