car1

Защо е важно да се свържете с адвокат при ПТП

Пътната катастрофа може да бъде изключително стресираща. Освен, че се борите с болезнена контузия, трябва да измислите как да се справите с всичко това финансово. Когато някой друг причини тази злополука, можете да поискате той да плати за вашите наранявания.

Ето и защо се нуждаете от адвокат при ПТП.

Ако желаете обезщетение

Всяка държава ограничава времето, през което можете да подадете иск за телесна повреда след автомобилна катастрофа. В повечето случаи ще имате няколко месеца от датата на злополуката, за да търсите обезщетение.

Отлагането твърде дълго, за да подадете иска си, може да ви попречи да получите парите, които заслужавате. Ето защо ви е нужен адвокат, който да ви запознае с всички срокове и процедури и да ви въведе в процеса, чрез който бихте могли да бъдете обезщетени.

Ако ви привикат в съда

Ако друг участник в катастрофата смята, че вие сте предизвикали инцидента, има голям шанс той да се опита да ви съди. В този момент е повече от необходимо да разполагате с добър адвокат, който да ви защитава в съда.

Независимо дали сте виновни или не, професионалистът ще бъде на ваша страна и ще се погрижи интересите ви да бъдат максимално защитени. Това е изключително важно и в никакъв случай не бива да го подценявате.

Помнете, че специалист ви е нужен, дори да не сте виновни вие за ситуацията. Няма причина да плащате разходи от джоба си за имуществени щети и наранявания, причинени от някой друг. Ако станете клиент, адвокатът може да отговори на всички ваши въпроси, да обсъди вашите правни възможности и да ви държи в течение за целия ви случай.

Отговорната страна трябва да се изправи пред последствията от небрежно поведение и да заплати загубите, които сте претърпели. По същия начин, ако вие сте виновни за щетите, следва да поемете отговорността си. И при всички тези ситуации се нуждаете от добър адвокат на ваша страна.

 

Сподели: