eth kitove

Етериум китовете преминават към биткойн

Въпреки, че цената на Ethereum е нараснала с около 50% през тази година, то броят на адресите, притежаващи големи количества от валутата е намалял значително. Само за седем дни, ETH портфейлите, които притежават 10 000 ETH или повече, спаднаха до 1,050 този вторник. Това показва, че китовете напускат ETH и вероятно се насочват към Bitcoin след халвинга.

Това е най-ниското ниво на ETH китове от януари 2019 г., сочат данните предоставени от блокчейн разузнавателната компания Glassnode. Можем също да забележим, че адресите са намалели с около 6% спрямо декември когато са били 1115.

Намалелият брой на ETH адресите на китовете е в контраст с неотдавнашното увеличение на броя на биткойн адресите.  Притежателите на 10 000 биткойна или повече, нараснаха до 11 в края на април, което е най-високото ниво от август 2019 г.

„Някои етериум китове, може би се насочиха към BTC в очакване на потенциалното поскъпване на цената при първата криптовалута поради ефекта от халвинга“, казва Конър Абедштаййн, който е крипто анализаторът на Digital Assets Data.

Етериум китовете може би са се насочили към BTC след халвинга, който се проведе на 11 май. Това беше доста очаквано събитие, което се обсъждаше на дълго и широко от анализаторите през последните няколко месеца. Бичите очаквания бяха подсилени и от бързото възстановяване на биткойн, който се покачи до 7 000 долара само за пет дни след спада му до 3 867 долара на 12 март.

 Друга възможна причина за този голям спад, може да бъде повишеният интерес на инвеститорите към децентрализираното финансиране (DeFi).

Сподели: