Mcafee

Джон Макафи знае кой е Сатоши Накамото?

Биткойн е цифрова валута, разработена като алтернатива на държавните фиатни пари. Тя се появи в разгара на световната финансова криза през 2008 г., но засега никой не знае кой я е създал. През последните 10 години цената на биткойн непрекъснато се увеличава. Много от първите потребители се превърнаха в милионери, дори и милиардери. Твърди се, че създателя и се нарича Сатоши Накамото, но кой се се крие зад това име? Този въпрос се задава вече 12 години.

И така, кой е мистериозният Сатоши?

На фона на нарастващия интерес към биткойн, причинен от глобалната пандемия на коронавирус, ексцентричният крипто ентусиаст и програмист Джон Макафи твърди, че знае отговора на много въпроси. McAfee, който беше сред кандидатите за президент в Съединените американски щати, заяви, че е 99% убеден в това кой се крие зад маската на Сатоши Накамото.

„За около 5 години се появи група от 11 души с голямо количество биткойн в портфейлите си“, казва McAfee. В същото време той добави, че компютърният учен и австралийски бизнесмен Крейг Райт, който многократно, но неоснователно заявява, че е създател на биткойни, е сред екипа.

„Как членовете на екипа определиха, кой е създал документа (white paper), не знам. Но всички, които искат да знаят кой е – предполагам, че вече имате предположения. Вероятно има и такива, които мислят, че е Крейг Райт. Няма да разкривам имената на всички останали. В противен случай ще разберете кой е.“

McAfee посочи две езикови функции, които помагат за стесняване на броя на потенциалните разработчици: авторът използва британски- английски и американски-английски, а също така последователно използва два интервала след определен период, което го прави достатъчно лесен за разкриване.

Въпреки това Макафи заяви, че не иска да разкрие кой е създателят на Биткойн, тъй като се опасява, че може да унищожи живота на невинен човек и вероятно да доведе до неговата смърт.

„Обадих му се и разговарях с него, планирах да разкрия самоличността му“, каза Макафи и добави, че създателя на Bitcoin го убеждавал да не разкрива тайната.“

Истинската идентичност на създателя на биткойни се превърна в една от най-дразнещите мистерии в Интернет, но все още никой не е разкрил самоличността му.


Сподели: