Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple: XRP е по-добър за плащания от Bitcoin и Ethereum

Ръководителят на Ripple Brad Garlinghouse очерта плановете за по-нататъшното развитие на XRP като платежен инструмент. Според него токенът е подходящ за тази роля, защото е много по-добър от Bitcoin и Ethereum, поради високата скорост на транзакциите и ниската консумация на енергия

„Ще продължим да се фокусираме върху използването на XRP като платежен инструмент“, каза той във видео презентацията си за резултатите от първото тримесечие на 2020 г.

Той добави, че централните банки по света активно работят върху въвеждането на цифрови плащания, което е добра тенденция.

Изпълнителният директор на Ripple отбеляза също, че обемът на транзакциите в мрежата на RippleNet е нараснал с 85% от четвъртото тримесечие на миналата година. Търсенето на инструмента за незабавна ликвидност при поискване нарасна със 190% за същия период.

Гарлингхаус възнамерява да увеличи персонала на компанията над първоначалният си план. До края на годината той очаква да има 575 служители в екипа. Също така поясни, че компанията започва да бъде по-внимателна към наемането на нови служители поради ситуацията в икономиката.

Описвайки настоящата ситуация в световната икономика, Гарлингхаус си спомни Ваймарската република (името на Германия в периода 1919-1933 г.). Той отбеляза, че правителството печата огромни суми пари в периода на хиперинфлация, което ще доведе до глад сред населението.

Според него САЩ не рискуват да попаднат в подобна ситуация, но кризата, причинена от пандемията Covid-19, ще продължи дълго време.

Припомняме, че според официалния финансов отчет за първото тримесечие на 2020 г. продажбите на XRP за този период намаляват с 87%. 

Сподели: