house-1867187_1920

Гаражни врати от фибростъкло – какво трябва да знаем?

 

Достатъчно е днес да отворите сайт за гаражни врати и ще видите десетки модели. Те обаче се вписват в няколко категории: гаражни врати от метал, от дърво, от стъкло, от фибросъкло, от какво ли още не. За да сме малко по-интересни днес, нека да видим качествата на гаражните врати от фибростъкло.

На първо място, една врата от фибростъкло не изисква голяма поддръжка. Материалът е здрав, влагоустойчив, устойчив на вредители, лесно се почиства и т.н. Затова по-мързеливите собственици биха си купили такъв вид врата, точно заради по-малкото натоварване при почистване.

гаражни врати от Логел ООД

Както всяка гаражна врата и тази от фибростъкло трябва да осигурява добра изолация. Така че нито един производител не би си позволил да създаде такава, която да не осигурява добра микросреда в гаражното помещение. Разбира се има и евтини варианти, при които това не е мислено, но ние не говорим за тях тук.

Фибростъклото се характеризира с много силна устойчивост на соли, влага и вредители. Затова те се предпочитат за зони, където има повече влага и опасност за самите сгради. Ако такъв е вашият случай, замислете се за такъв модел.

Всяка съвременна гаражна врата направена от фибростъкло може да се направи да имитира друг материал. Тя може да имитира дърво, може да е финиширана като метал; може да имитира с точност цвят и визия на почти всеки друг вид гаражна врата. Така че тук няма какво толкова да мислите, търсите ли конкретната визия, това е вашият избор.

Има и недостатъци, които трябва да се премислят. Силните ветрове нанасят щети. Студеното време също не щади фибростъклото. По-ниско ниво на сигурност, заради крехкия материал. За разлика от дървените врати, които се поправят лесно, тези от фибростъкло трябва да се заменят. Така че трябва да сте изключително внимателни при ползването им, или да предвидите, че когато се инсталират, те няма да са обект на опасност от някакви външни намести.

Сподели: