Vitalik

Виталик Бутерин: Ethereum ще помогне за справяне с кризата

Виталик Бутерин вярва, че Ethereum ще помогне за преодоляване на предстоящата глобална криза. Той говори за това по време на конференцията на Ethereal Summit 2020.

Съоснователят на Ethereum отбеляза, че бъдещата криза ще бъде само отчасти финансова. Една от основните предстоящи трудности, ще бъде раздора между правителствата и нациите. Blockchain технологията може да помогне за преодоляване на възникналите бариери:

„Сигурен съм, че blockchain и по специално Ethereum, ще изиграят ролята на глобален неутрален играч, осигурявайки взаимодействието на системи, валути и приложения. Вярвам, че инструментите, създадени от правителствата, няма да се справят със ситуацията. „

Бутерин също сравнява настоящата ситуация с глобалната финансова криза през 2008 г. Според него това може да се превърне в стимул за ново рали на пазара на криптовалути. Монети като ETH могат да повишат цената си значително, решавайки „нефинансови проблеми“.

Припомняме ви, че експертите на BitMEX смятат , че стартирането на Ethereum 2.0, което трябва да се състои през юли тази година, може да доведе до „нови върхове“ в цената.

Сподели: