Site 2

Ботев Пловдив става първият футболен клуб, приемащ биткойн плащания

ПФК Ботев Пловдив, най-старият футболен клуб в България, представя своя обновен официален уебсайт и започва да приема биткойн плащания

 

В навечерието на градското дерби ПФК Ботев Пловдив обявява две ключови нововъведения, подчертаващи амбициите на клуба за бъдеще, изпълнено с иновации, подхранващи успехи на терена.

Клубът разкрива своя обновен уебсайт. Новата платформа не е просто информационен портал, а модерното лице на клуба пред феновете и световната футболна общност.

Освен това, с днешната дата, точно 15 години след като Сатоши Накамото представи революционната биткойн технология за евтини, бързи, сигурни и безгранични разплащания, ПФК Ботев Пловдив дава възможност на своите фенове и широката общественост да използват биткойн в клубните фен шопове, както и на кетъринг точките, разположени на централната трибуна по време на мачове. Скоро тази опция ще бъде налична и за закупуване на билети, както и в онлайн магазина на клуба.

“Ентусиазирани сме от тази технология, която създава нови възможности и има потенциал да стане неизменна част от живота ни, както се случи и с интернет.” сподели президентът на клуба Антон Зингаревич.

Като стимул за феновете и биткойн общността в България, клубът предлага 10% отстъпка на всички продукти, закупени с биткойн през ноември.

Ботев Пловдив реализира новия проект в партньорство с глобалния лидер за приемане на биткойн плащания BTCPayServer – единственият платежен процесор в света, позволяващ на онлайн търговци да приемат плащания с 0% такси.

“Насърчаването на местното приемане на биткойн беше основният ни фокус тази година. Виждайки нашия проект с отворен код да работи за местните общности, е изключително удовлетворяващо. Ще продължаваме да подкрепяме подобни трансформиращи начинания” сподели Николас Дориер от BTCPayServer.

Имплементацията на плащанията се реализира с техническата подкрепа от CryptoDesk.bg и биткойн ПОС терминалите на BitcoinizePOS.

Реализирайки тези иновации заедно с редица други образователни и социално-отговорни инициативи, най-старият футболен клуб в страната затвърждава позицията си на лидер, устремен да модернизира и популяризира футболната игра. Отдадеността на клуба към прогреса обещава вълнуващи времена за феновете, пловдивчани и за широката футболна общност.

Сподели: