Btc News

Биткойн постави нов рекорд. Какво ще се случи с цената на криптовалутата?

Курсът на основната цифрова монета се държи над маркировката от 10 хиляди долара в продължение на 29 дни, това не се е случило от началото на 2018 г. Същевременно активът се понижава през последната седмица, но експертите посочиха причините, поради които ще се върне към растеж в близко бъдеще.

От 18 август цената на биткойн е спаднала с почти хиляда долара до $ 11 400. Въпреки това остава над маркировката от 10 000 долара за 29 дни, като това е вторият най-дълъг резултат в историята. Най-дългият период започна през ноември 2017 г. и продължи 63 дни.

През текущия месец стойността на основната цифрова монета се е повишила няколко пъти над маркировката от 12 000 долара, но все още не е в състояние да се укрепи. Директорът за бизнес развитие на MonolithosDAO Дмитрий Криштал обясни, че акосе погледне динамиката на биткойн през предходните години, особено през периода, когато се проведе халвинга в криптовалутната мрежа, то в бъдещите 12 -18 месеца цената на криптовалутата ще се повиши значително.

Намаленото възнаграждение на миньорите за минирания блок се състоя на 11 май 2020 г. Тогава курсът на криптовалутата беше на нивото от 9000 долара, оттогава той нарасна с 27%, а в своя пик достигна годишен максимум от 12 4000 долара.

„Лятото не е време за растеж“. Има известна цикличност и по-често растежът се наблюдава през есента. Сега макроикономическата ситуация в света говори в полза на такова развитие на събитията. Инвеститорите са в изчакване и наблюдават как ще се развие ситуацията с COVID-19. Така, че през следващите седмици е малко вероятно Bitcoin да покаже експлозивен растеж, но през есента и зимата можем да видим цената много по-високо“, прогнозира Криштал.

Въпреки постепенното покачване на курса на биткойн и привидното затишие в индустрията за криптовалути, броят на големите адреси с баланс над 1000 BTC достигна нов рекорд, надхвърляйки 2200. Също така, според Glassnode, броят на „китовете“ с баланс над 1 милион долара в първата криптовалута се увеличи с 38% до 18 хиляди.

Майкъл Рос-Джонсън, изпълнителен директор на криптовалутата необанк Chatex, обясни, че спадът в курса на BTC през последната седмица е корекция, след като достигна пик от $ 12 400. В същото време нивото на отворените фючърси за биткойн достигна рекордните $ 5 милиарда, сочи доклад от аналитичната компания Skew.

„Това показва увереността на инвеститорите, че скорошната бичи тенденция на биткойн може да продължи. Затова скоро ще видим криптовалутата на стойност 12 500 и 13 000 долара “, сподели експертът.

По-рано няколко анализатора прогнозираха предстоящо повишение на цената на първата криптовалута. Според тях в близко бъдеще цената може да се повиши с 15-20%. Въпреки това експертите предупредиха, че ако нивото на подкрепа от 11 400 долара се провали, цената може да спадне до $ 10 600-11,400.

Сподели: