Btc Nad 10000

Биткойн достигна $10 000

През нощта в четвъртък срещу петък (8 май), водещата криптовалута достигна нивото от 10 025 долара, което е максимумът от средата на февруари 2020 г.


Цената която BTC достигна през февруари 2020 г. беше 10 370 долара.

Много експерти и анализатори са съгласни, че Bitcoin ще продължи възходящия тренд, и може би ще се покачи над $ 10 000, където ще се задържи. След като на 12 март цената спадна до $ 3600, криптовалутата увеличи стойноста си със 178 %. Никой друг актив (без да броим няколко други криптовалути), не показаха такова значително увеличение.

Какви са мненията на анализаторите?

Денис Винокуров, ръководител на изследователския отдел на Bequant, отбеляза, че пробивът над $ 9600 е само нов етап в дългосрочното увеличение на валутата. Той обаче се съмнява, че биткойн ралито ще се окаже експлозивно. Винокуров прогнозира, че цената на BTC ще се покачва поетапно.

Анализаторът Джо ДиПаскал, който ръководи крипто фонда BitBull Capital, също говори за поетапно покачване на обменния курс на BTC и вярва, че предстоащият халвинг ще бъде от голямо значение. В същото време експертът вярва, че ако биткойн увеличи цената си преди халвинга, то след това ще има известен спад.


Сподели: