btc_to_the_moon

Биткойнът се покачи със 145% за тримесечието. Защо цената ще продължи да се увеличава?

Трима анализатора се съгласиха, че в близко бъдеще курсът на криптовалутата може да се увеличи. Вероятността за краткосрочно понижаване на цената обаче остава.

През последните три месеца цената на биткойн се увеличи с 145%, до $ 9500. На 13 март криптовалутата достигна своя минимум от $ 3800, след което започна рязко да се повишава. Въпреки това цената на BTC трябва да бъде по-висока, каза анализаторът на портала Coindesk Omkar Godboul.

Майкъл ван де Попе, анализатор на Амстердамската фондова борса, също е уверен, че биткойн ще се повиши. Той предупреди, че ако криптовалутата преодолее нивото на съпротива от 9550-9600 долара, движението към по-високи върхове може да започне. Растежът ще се ускори, ако активът се консолидира над $ 10 250-10 500, каза експертът.

Анализаторът на биткойн Yashu Gola добави, че според технически анализ на обменния курс на биткойн, в близко бъдеще цената му може да нарасне до $ 10 428. Въпреки това е възможно коригиране на индекса S&P 500, което може да повлияе негативно на цената на BTC. Следователно, преди да пробие нивото на съпротива от 9 500 долара, е възможно краткосрочно спадане на цената до 9 200 долара. Ако това ниво се провали, е възможен спад до 8 200 долара, предупреди Гола.

Сподели: