Kanchanara

Предимства на разплащания с криптовалута

Криптовалутите придобиха изключителна популярност в целия свят през последните няколко години. Днес разплащанията в обикновена валута все още са най-популярната опция, но добавянето на плащания с криптовалута предоставя на потребителите и търговците уникални предимства. 

В България тези разплащания са все още особено ограничени. Предвид развитието на цялата индустрия за криптовалути обаче, няма да е далеч времето, когато подобни разплащания, например при изплащане на обезщетение при ПТП в чужбина, ще бъдат част от нашата действителност. Някои от тези предимства включват простота, ниски такси, сигурност, поверителност и по-голям контрол.

Такси. Преди много време парите в брой бяха основният начин за транзакция. След това дебитните и кредитните карти станаха популярни. Докато те са страхотни, таксите, свързани с тези карти, могат да бъдат доста големи. За криптовалута свързаните такси са много по-ниски. В някои случаи транзакциите с помощта на криптовалути всъщност могат да бъдат напълно безплатни.

Международна употреба. Криптовалутите нямат граници, което означава, че могат да се използват за търговия, независимо къде се намирате по света. Всичко, от което се нуждаете, е достъп до интернет и устройство, което ви позволява да купувате и продавате криптовалути.

Без връщане на плащания. Като собственик на бизнес връщането на плащане може да бъде едно от най-неприятните неща за вас. Клиентите често купуват продукт, след което анулират плащането. При обикновените валути са възможни връщания на суми. При криптовалутите това не е възможно. Всички плащания, записани в блокчейна, са окончателни и не могат да бъдат манипулирани. Ако клиент иска да си върне парите, той трябва да говори директно с продавача.

Безопасни мобилни плащания. Плащанията стават все по-мобилни. Криптовалутите позволяват на потребителите да извършват мобилни плащания по-бързо, по-безопасно и по-лесно поради децентрализирания си характер.

Контролирате парите си. Крипто връща действителната собственост върху парите обратно на хората, включително бизнеса. Когато получавате плащане в криптовалута, зависи от вас дали искате да го запазите такова, каквато е в блокчейна, или незабавно да го обмените за местна валута чрез процесори за обработка на плащания на трета страна след получаване на окончателния сетълмент.

Сподели: