Wallet

Създадоха нов метод за съхранение на криптовалута чрез имплантируем портфейл

Компаниите Dangerous Things и VivoKey представиха портфейла Apex Wallet, който може да се имплантира под кожата. Това устройство, базирано на NFC и RFID технология, позволява сигурно съхранение и изпращане на биткойни и други криптовалути.

Създателят на портфейла Амал Граафстра, който е и основател и главен изпълнителен директор както на VivoKey Technologies, така и на Dangerous Things, сподели, че имплантируемият чип Apex може да се използва не само за съхранение на криптовалута, но и за отключване на врати или плащане на покупки. Чипът поддържа няколко криптовалутни портфейла на различни блокчейн системи, включително Satochip, Seedkeeper и Status IM key.

Apex Wallet е малко устройство, подобно на капсула за лекарства, което защитава данните, като ги съхранява под кожата на потребителя. Процедурата по имплантиране на чипа отнема само няколко секунди и се извършва с помощта на игла. След като чипът е поставен, потребителят може да управлява своя портфейл с криптовалута чрез мобилно приложение, като частните ключове и подписването на транзакции се извършват директно в чипа.

Граафстра признава, че основната пречка пред широкото приемане на технологията засега е липсата на очевидни сценарии за използване от повечето хора. Въпреки това той подчертава, че имплантираните чипове предлагат високо ниво на сигурност и удобство, тъй като не могат да бъдат изгубени или забравени.

Apex Wallet, който е разработен от Dangerous Things и VivoKey, стартира съответно през 2013 г. и 2017 г., се фокусира върху технологиите за безжична комуникация NFC и радиочестотна идентификация (RFID), адаптирани за инсталиране в човешкото тяло. Сред известните футуристи, които подкрепят идеята на Граафстра, е предприемачът, подкастър и режисьор на документални филми Бриар Престиж, която документира процеса на имплантиране на чип на Dangerous Things в тялото си.

„Реалността е, че разполагате с много сигурен, ефективен хардуерен портфейл, който никога няма да загубите, няма да забравите, той е точно под кожата ви“ – споделя Граафстра. Той обаче отбелязва също, че чипът може да бъде заменен или премахнат. В момента портфейлът Apex Wallet се предлага във форм-фактор Flex, който не е много миниатюрно на вид устройство, но е много тънко. Имплантируемият трезор струва 349 щ. долара.

Сподели: