Coinhako Unsplash

За какво можем да плащаме с криптовалута

Криптовалутата е цифрова валута, която е замислена да функционира като средство за размяна чрез компютърна мрежа, която не зависи от централните органи като правителство или банки, за да я поддържат. 

Криптовалутата не се предлага във физическа или материална форма като хартиените пари и обикновено не се издава от правителство или банки. Криптовалутите обикновено имат децентрализиран контрол. Първата децентрализирана криптовалута беше биткойн, създадена от Сатоши Накамото през 2009 г. Оттогава са се появили десетки криптовалути, които са повече или по-малко известни.

Възможно ли е изобщо да извършваме разплащания с криптовалута? И ако е възможно, в които сфери? Ние ще ви дадем отговор на тези въпроси. 

Да, възможно е. Тази възможност придоби голяма популярност, въпреки че все още не е съвсем активна в много страни. Независимо дали сте сериозен залагащ или начинаещ, криптовалутата предлага уникални възможности за спортни залагания, особено за онези, залагащи след внимателен анализ на футболни прогнози, и казино игри. 

Благодарение на своето удобство и лекота, индустрията на крипто хазарта показа огромен растеж през последните години. Биткойн сайтовете за спортни залагания, изрично ще променят бъдещето на света на хазарта. Всичко това се дължи на по-бързите депозити и тегления, както и на наличието на специални крипто бонуси. Ако пък все още сте фенове на стандартния онлайн бетинг, то се гмурнете в предизвикателството SportingWin

Въпреки че броят на институциите, които приемат биткойн, нараства с всеки изминал ден, големите транзакции с него са рядкост. Например, докладвани са много малко сделки с недвижими имоти, използващи криптовалута. Въпреки това е възможно да се купуват голямо разнообразие от продукти от уебсайтове за електронна търговия, използващи биткойн. Утвърдени търговци на дребно на дрехи и бутикови дрехи започват да приемат директни крипто плащания за дрехи и модни аксесоари. Също така е възможно и закупуването на подаръчни ваучери.

Някои търговци на автомобили вече приемат биткойни като плащане. Списъкът обхваща набор от превозни средства и включва основно дилъри на наистина луксозни автомобили. Производителят на електрически автомобили Tesla се превърна в най-голямото и най-новото име, което се присъедини към списъка с компании, които ви позволяват да купувате автомобили с криптовалутата.

Няколко компании, които основно продават технологични продукти също позволяват разплащане с тази валута. Редица производители на луксозни стоки, например часовници и бижута, и търговци на дребно започнаха да приемат биткойни като форма на плащане.

Медиите за криптовалута обикновено приемат биткойни за абонаменти или други услуги. Сред масовите издания, Chicago Sun-Times стана първата голяма публикация, която приема биткойни на своята платформа през 2014 г. Същата година издателят на списание Time Inc. започна да приема криптовалута за цифрови абонаменти.

В миналото трябваше да посетите физически магазин, за да закупите видео игра. В наши дни обаче повечето геймъри пазаруват онлайн. Видеоигрите се превръщат в цифрово притежание, подобно на самите цифрови валути. Така че съвсем естествено е все повече и повече водещи платформи за продажба на игри да приемат биткойни.

Все повече туристически компании залагат на тези валути. Осигуряването на алтернативни начини на плащане е чудесен начин за привличане на нови клиенти и компаниите го осъзнават. От ски пътувания в Алпите, почивка на екзотичен плаж или сафари, няма по-добър начин да похарчите своята криптовалута от това да пътувате по света.

Възможно ли е да си купим храна? Да, едни от най-големите световни вериги ресторанти и супермаркети предлагат тази възможност в много от своите центрове. Услугата предстои да става все по-популярна. 

Списъкът със стоки и услуги, които можете да закупите с биткойн и други криптовалути, нараства ежедневно, тъй като хората и доставчиците се чувстват по-комфортно да работят с виртуалните пари. Някои видове застраховки, потребителски стоки, луксозни часовници и билети за събития са сред артикулите, които криптовалутите ще могат да купуват в бъдеще.

Сподели: