India Btc

Как Big Data, блокчейн и 5G променят пътуванията

 

Пътуването, такова, каквото го познавахме преди, никога няма да бъде същото. Всичко се променя, става все по-технологично и мобилно, а това се отрази  и на пътуванията на хората. Има много революционни неща, които влияят на това как се планира една екскурзия, как се реализира, до момента, в който пътешественикът се прибере отново у дома. Туристическата платформа Luxury Discounts посочва три тенденции, за които доскоро никой не предполагаше, че ще обърнат туристическата индустрия.

Големите данни

Напоследък се говори много за Big Data, но тепърва те ще показват всички възможности, които предлага за туристическата индустрия. Въпреки това много играчи в индустрията вече ги използват.

Например някои хотелски вериги използва информация за своите гости, за да създадат най-добрата за тях маркетингова кампания. На първо място те изследват своята база данни, за да видят похарчената сума, причината за пътуването, страната на произход и проверяват тази информация с публични данни от държавни източници, за да разработят най-подходящия клиентски профил и да постигнат по-висок процент на успех. По този начин те правят по -добро сегментиране на своите кампании, за да увеличат тяхната ефективност и да оптимизират инвестицията, необходима за тези кампании.

Блокчейн

Blockchain е технология, готова да трансформира света, какъвто го познаваме. Въпреки че тя се свързва главно с финанси, изглежда скоро ще завладее и света на туризма и на пътуванията.

Въпреки че не е имало толкова много експерименти с него, възможно е той да бъде полезен при идентифицирането на пътниците на летището, като гарантира прозрачност в мненията на туристите и лесни и сигурни плащания.

5G

Технологията за пътуване става все по-мощна с помощта на 5G мрежи. Те обещават много по-бърза скорост на зареждане, по-широко покритие и по-стабилни връзки. Освен даунлоуд на съдържание 20 пъти по-бързо от преди, 5G позволява да се разработват и внедряват  технологии, която при 4G ограничаваше. Това означава, че връзката между интелигентните устройства ще бъде по-ефективна и потребителите ще могат да започнат истински да се наслаждават на Интернет на нещата (IoT).

Туризъм, където технологиите превръщат пътешествениците в главния герой на преживяването, ще бъде реалност. Плюс това, добавената реалност (AR) или 360 ° видео ще бъдат по-повсеместни и достъпни.

био козметика

Сподели: