Shake Hand

Как да продадем старата си кола онлайн?

Почти всички съвременни водачи на автомобили достигат точката, в която решават да сменят старата си кола с нова, дори и предходната да е все още изправна. Причините са най-различни: промяна в семейния статус, различни предпочитания, смяна на населеното място и други. 

Вторичният пазар на употребявани коли е силно развит на нашите географски ширини. Има най-различни методики, по които съвсем лесно можем да намерим купувач за старото си превозно средство онлайн, без да губим време – ето две от тях. 

Обяви в безплатните сайтове и социални мрежи

Това е най-популярният начин за продажба на коли втора ръка. За да пуснете обява за продажба в сайтове от типа на OLX, първата стъпка е да си направите потребителски профил като физическо лице. Оттам-нататък според спецификите на платформата имате право да създадете една или повече безплатни съобщения на ден, включващи модела на превозното средство, технически параметри и актуални снимки. Ако желаете да подсилите позициите на обявата, можете да я спонсорирате, но в общия случай може да минете и без тази стъпка.

Различните функционалности за продажба на артикули в социални мрежи като Facebook също са вариант да реализирате покупко-продажбата, от който можете съвсем безплатно да се възползвате. 

Професионална фирма за изкупуване на коли

За нас фирма, занимаваща се с изкупуването на коли професионално, е най-доброто възможно решение. Едно стандартно търсене в Интернет ще ви предложи множество варианти на компании изпълнители, измежду които да изберете подходяща такава, на която можете да се доверите. 

Прегледайте дали автомобилът покрива зададените критерии за изкупуване (изрядни документи, година на производство), ако има такива. В случай че всичко е наред, позвънете или направете запитване – специалистите ще дойдат в предварително уговорен ден на място, за да извършат оценка. Ще получите оферта, която при съгласие от ваша страна се финализира чрез прехвърляне и договор при нотариус, като заплащането става на момента.

Сподели: